Skip to content
Home » Blog » Lopen van het Pieter(Pad)

Lopen van het Pieter(Pad)

Wist jij dat een succesvol Power BI project en het lopen van het Pieterpad veel gelijkenissen hebben? Dat wist ik voor 2020 in ieder geval niet. Toen ik in mei 2020 uitkeek over Pieterburen had ik geen flauw benul dat deze 480km lange tocht verglijkbare leerlessen zou geven als de projecten waaraan ik dagelijks werk.

De start in PieterBuren (Groningen)

Soms moet je gewoon beginnen

We startten op 1 mei 2020 in Pieterburen aan de eerste etappe. Als je in Brabant woont ben je niet zomaar in Pieterburen. Daar heb je een paar uur voor nodig. Hoewel dat ook al reden genoeg kan zijn om überhaupt niet te starten aan het Pieterpad moet je soms gewoon maar beginnen. In projecten zijn ook genoeg bezwaren of redenen waarom we ergens niet aan beginnen. Een project starten geeft de ervaring en leerlessen om verder te gaan.

Een doel geeft richting

We hebben we het vaak over targets of doelen, sales-targets, kwaliteits-targets, etc. Het hebben van een target biedt niet alleen data, het geeft soms letterlijk een pad om af te leggen. De lat hiervoor ligt vaak hoog: ‘Ik wil niet zomaar een stuk wandelen, ik wil het gehele Pieterpad afleggen.’ We kennen de SMART doelen vast allemaal. Het hielp mij in ieder geval wel met het uitlopen van het Pieterpad.

Kleine stappen leiden tot grote prestaties

Het Pieterpad kan niet in 1 dag gelopen worden, want er zijn 26 dagetappes van circa 20km. Deze etappes leiden tot een wandelpad door heel Nederland. Net als de meeste van onze opdrachten, breken we deze op in kleine stapjes om tot grote resultaten te komen. Het zijn beiden mooie uitdagingen die stap voor stap doorlopen moeten worden. We weten daardoor of we op koers liggen, het helpt om vooruitgang te boeken want 20 km lopen klinkt behapbaarder dan 480km lopen.

Verrassingen geven kansen

Met ruim 400 kilometer achter de rug in 2020 had ik mij voorgenomen om in 2021 de laatste 80 km van mijn persoonlijke project af te leggen. Maar net als in de zakelijke wereld verloopt maar weinig 100% volgens plan. Maar juist dat biedt nieuwe kansen. Ik heb in 2021 geen enkele kilometer van het Pieterpad gelopen want ik heb mijn dochter Pip mogen verwelkomen in deze wereld. In 2022 heb ik de laatste 80 km alsnog afgelegd, inclusief buggy door de modder, buggy over de Limburgse heuvels en een glimlach op mijn gezicht.

Ben jij nu ook benieuwd hoe ik samen met jouw organisatie op een effectieve, persoonlijke manier het maximale realiseer? Wil je meer weten hoe deze wandelaar, ondernemer en vader met KPI’s en datapunten meer inzicht kan geven? Neem eens contact met me op, ik help je graag op (Pieter)pad.

Einde van het Pieterpad in Maastricht

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *